IMPOTENTIE – OORZAKEN, DIAGNOSE EN BEHANDELING

Er wordt geschat dat ongeveer één op twee mannen ouder dan 40 jaar te maken krijgt met erectieproblemen. Douglas Whitehead, een uroloog uit New York zegt: “Het is een echte tragedie dat 90% van deze mannen onnodig lijden.”

Impotentie of erectieproblemen (ED) is het niet kunnen bereiken of behouden van een erectie, die op zijn beurt een invloed heeft op seksuele activiteit en bevrediging. Impotentie verschilt van andere seksuele problemen zoals minder zin in seks of een verminderd libido, vroegtijdige ejaculatie, geen ejaculatie, en problemen met orgasmen. Impotentie is de meest voorkomende aandoening in mannen ouder dan 65 jaar, met als gevolg een negatieve impact op hun relatie met hun partner, familie, werk en sociale omgeving. Er zijn ook verschillende factoren die impotentie in jongere mannen kan veroorzaken, bijvoorbeeld roken, teveel alcohol, hoge cholesterol, het nemen van bepaalde medicijnen, obesitas en een gebrek aan lichaamsbeweging.

OORZAKEN VAN IMPOTENTIE

Hier kunt u alle informatie vinden over potentie pillen voor mannen!

Het maakt niet uit of problemen heeft met uw erectie, uw seksuele prestaties wil vergroten, of uw partner wil verrassen met meer uithoudingsvermogen en kracht. In de meeste gevallen zal u gebruik maken van potentie pillen. Impotentie, meer bepaald erectieproblemen, kunnen verschillende oorzaken hebben:

 • Psychologisch
 • Vasculair
 • Prostaat aandoening
 • Neurologisch
 • Hormonaal
 • Het nemen van bepaalde medicijnen

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat bijna 85% van erectieproblemen wordt veroorzaakt door fysieke factoren. Dit soort medische problemen, meer bepaald een gebrek aan bloedstroom in de bloedvaten of prostaatproblemen, is meer voorkomend dan psychologische oorzaken. De andere 15% wordt veroorzaakt door psychologische problemen. In bepaalde gevallen is er sprake van een combinatie van fysieke en psychologische oorzaken.

De meest voorkomende oorzaken van impotentie die een behandeling of het verminderen van symptomen door het gebruik van potentie pillen vereisen zijn:

1. Diabetes

Mannen met diabetes hebben een grotere kans om erectieproblemen en meer bepaald impotentie te ontwikkelen. Problemen met de bloedvaten en schade aan de zenuwen zijn veelvoorkomende complicaties van diabetes. Schade aan de zenuwen en de bloedvaten van de penis kan erectieproblemen veroorzaken. Diabetes staat ook in verbinding met hartaandoeningen en chronische nierziekten, die ook risicofactoren zijn voor erectieproblemen. Wanneer erectieproblemen worden veroorzaakt door diabetes, raden dokters aan om potentie pillen met een natuurlijke formule te nemen (bv. REGEN50 STRONG™)

2. Obesitas

Obesitas verhoogt het risico op diabetes, hartaandoeningen en impotentie. Neem tijd voor uzelf en uw gezondheid. Neem contact op met een voedingsdeskundige, ontwikkel een nieuw dieetprogramma, en begin met sporten om uw gewicht te doen dalen.

3. Metabolisme stoornissen

Metabolisme stoornissen verwijzen naar verschillende medische aandoeningen die te maken hebben met obesitas en visceraal vet, en het vormen van cholesterol en triglyceride met hoge bloeddruk en insulineresistentie. Een metabolisch syndroom is een grote risicofactor die impotentie kan veroorzaken, meer bepaald erectieproblemen in mannen ouder dan 50 jaar.

4. Benigne prostaathyperplasie (BPH)

Benigne prostaathyperplasie is een goedaardige groei van de prostaatcellen, die ook gekend is onder de naam “prostaat vergroting”. BHP is één van de meest voorkomende aandoeningen in oudere mannen, met 80% van mannen ouder dan 40 jaar en tot op 95% van mannen ouder dan 80 jaar. De aandoening en meer bepaald de medicijnen die gebruikt worden om deze ziekte te behandelen kunnen impotentie veroorzaken, meer bepaald erectieproblemen. In dit geval is het aangeraden op impotentie over een langere termijn te behandelen met de natuurlijke potentie pillen, dit om problemen met het nemen van BHP medicijnen te voorkomen.

5. Neurogene aandoeningen

Aandoeningen die het zenuwstelsel aantasten kunnen erectieproblemen en meer bepaald impotentie veroorzaken. Aan de bovenkant van de lijst staan de ziekte van Parkinson, multiple sclerose of een hartaanval. In deze gevallen is het ook aangeraden om impotentie te behandelen met plantaardige potentie pillen over een langere termijn, die geen invloed zal hebben op de medicijnen die genomen worden voor de ziekte van Parkinson, multiple sclerose, enz.

6. Endocriene aandoeningen en hormonale problemen.

Impotentie wordt vaak veroorzaakt door endocriene aandoeningen zoals diabetes, schildklieraandoeningen, obesitas en osteoporose. Een lage hoeveelheid testosteron in mannen kan leiden tot erectieproblemen en dit gebeurt in 5% van de gevallen. Een testosteron gehalte heeft een hogere kans om seksuele lust (libido) te verminderen dan het veroorzaken van impotentie. Aandoeningen van de hypofyse veroorzaakt door een hoog gehalte van het hormoon prolactine kan ook leiden tot impotentie en erectieproblemen. Het is aangeraden om REGEN50 STRONG ™ te nemen om het libido te herstellen.

7. Fysiek trauma en blessure

Blessures aan de wervelkolom en het bekken, zoals een bekkenbreuk, kan schade aan de zenuwen veroorzaken en leiden tot impotentie. Andere blessures aan de wervelkolom, tumoren aan de wervelkolom, spina bifida, en polio kunnen ook impotentie veroorzaken. Een behandeling met potentie pillen (meer bepaald PDE5 remmers) worden aanbevolen, maar moeten gebruikt worden onder het toezicht van een huisarts.

8. Chirurgische ingrepen

Een operatie voor prostaatkanker (radicale prostatectomie) kan de zenuwen die voor een erectie zorgen beschadigen. Een chirurgische ingreep kan het risico op impotentie verminderen. Bestralingstherapie voor prostaatkanker kan leiden tot erectieproblemen. In deze gevallen is het waarschijnlijk dat de potentie pillen niet zullen werken en dat een operatie nodig zal zijn. Hoewel, het is aangeraden om een behandeling met potentie pillen (bijvoorbeeld PDE5 remmers) te gebruiken, maar onder het toezicht van een huisarts.

9. Verschillende medicijnen

Veel medicijnen kunnen impotentie veroorzaken. Deze medicijnen kunnen de volgende zijn:

 • voor hoge bloeddruk, diuretica, bèta-blokkers, calciumantagonisten,
 • voor hartaandoeningen, cholesterol,
 • voor het behandelen van goedaardige prostaathyperplasie,
 • voor het behandelen van depressie, bipolaire stoornis, antidepressiva,
 • voor het behandelen van chronische maagziekten en spijsverteringsaandoeningen,
 • voor het behandelen van hormonale aandoeningen,
 • chemotherapie.

Wanneer u één van de vermelde medicijnen of andere medicijnen gebruikt, dan moet u contact opnemen met uw dokter en uw dokter’s toestemming krijgen voordat u potentie pillen voor de behandeling van impotentie gebruikt. Dit geldt vooral voor een combinatie van potentie pillen die PDE5 remmers bevatten en medicijnen voor hartaandoeningen. In deze gevallen is het aanbevolen om potentie pillen met alleen kruiden, vitaminen en mineralen te gebruiken, want deze zijn ongevaarlijk en effectief.

10. Psychologische oorzaken

Psychologische oorzaken zoals angst hebben emotionele en psychologische gevolgen die impotentie kunnen veroorzaken. De bovenstaande oorzaken zijn de meest voorkomende factoren die impotentie kunnen veroorzaken en behandeld kunnen worden met potentie pillen. Stress, zelfs in zijn meest simpele vorm, kan het seksueel functioneren van de man beïnvloeden. Depressie kan seksuele lust (libido) verminderen en leiden tot impotentie. Problemen met een partner is ook vaak gelinkt aan impotentie. Wanneer impotentie veroorzaakt wordt door een psychologische factor, dan zijn potentie pillen een bijzonder goede oplossing. Hoewel, om erectieproblemen permanent op te lossen is het nodig om de oorzaak te elimineren, niet het gevolg.

 

Lees meer over de diagnose en de behandeling van erectieproblemen